Een kruis vol problemen

Let it go, let it goooooo

Het aftellen naar onze Camino is intussen begonnen. Voor Matis is het nu volle bak examentijd dus die heeft wel even andere katjes te geselen. Ik heb nog snel snel wat gelezen over de tocht, maar heb ook nog een drukke periode voor de boeg, dus laat het nu een beetje los. We zijn wel en niet voorbereid. What’s new? Heel excited en ook wel wat zenuwachtig. De rugzakken staan klaar en de rest zien we onderweg dan weer wel. Het begint te korten.

Vandaar dat ik een oproep zou willen lanceren.

Onderweg, heb ik me laten vertellen, passeren we op het topje van een berg het Cruz de Ferro. Pelgrims laten hier massaal van thuis meegebrachte steentjes achter en geven daarmee een stukje dat ze niet meer nodig hebben een mooi en rustig plekje onder het kruis. Uiteraard zullen ook wij een steen meenemen, en die verdomde blok aan ons been eindelijk van ons afschudden, wat (of wie) het ook mag zijn.

Dit bracht me op een prachtig idee. De afgelopen tijd heb ik meermaals gehoord van een aantal mensen dat ze die tocht ook wel heel graag willen meestappen, maar door tijdsgebrek of andere zaken nu niet kunnen. Dat begrijp ik maar al te goed, zelf heb ik er ook eerst vijftien jaar van gedroomd. Vandaar, voor degene die niet zelf kunnen gaan maar toch iets willen loslaten, neem ik met plezier een briefje (of iets anders klein en licht) mee om het dan bij Cruz de Ferro voor jou achter te laten.

LET OP!!!

Echtgenoten en echtgenotes sleur ik niet mee, evenals stoute kinderen, bazige schoonmoeders, lastige buren, oude televisietoestellen, démodé dressoirs, loodzware boeken of andere antiquiteiten en/of curiositeiten waar je uiteraard zeer graag vanaf wilt. Mijn rugzak is nu al niet te torsen dus dat gaat helaas niet lukken. Compacte kleine vederlichte zaken lever ik met plezier af zodat jij er alvast van verlost bent en over een probleempje meer of minder doet dat Cruz de Ferro naar het schijnt helemaal niet zo moeilijk. Zalig toch?

Ik hoor het wel mocht je hier gebruik van willen maken.

PS: mijn halve rugzak zit al VOL met shit voor dat kruis. Weldra spreken ze daar van de mountain on top of the mountain. Jij weet nu alvast waarom. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *