Haar

Nog een spannend nieuwtje dat jullie wellicht willen lezen. Ik wil mijn haar niet meer wassen! Daar zijn verschillende redenen voor. Goede redenen vind ik zelf.

Eén, het duurt superlang om mijn lang haar te wassen en te kammen. Dat is dus veel tijdverspilling. Tijd die ik in nuttige zaken kan steken.

Twee, hoe heerlijk zou het zijn mocht er nog maar 1 zeepje staan in mijn nieuwe verbouwde badkamer binnenkort. Ik lees veel over zero waste tegenwoordig en moet zeggen dat ik ernaar streef om minder verpakkingsmateriaal, minder materie, minder spullen – tout court – in mijn leven te hebben. Voor een hamster als ik een hele opgave én uitdaging! We moeten ons echt dringend zorgen beginnen maken over het milieu en onze eco voetafdruk etcetera. En dat begint uiteraard helemaal bij mezelf.

Drie, de belangrijkste reden echter is dat twee collega’s van me hun haar al geruime tijd niet meer wassen, wél spoelen onder de douche natuurlijk, en dat zijn toevallig (of niet!) nu net degene met het mooiste volste glanzendste haar zeker?!? Mijn haar mag dan wel ultralang zijn, en het mag dan al to-taal onverantwoord klinken dat ik die lange manen niet meer ga wassen. Wat het eigenlijk eerlijk gezegd ook is, toch ga ik het gewoon proberen. Ik zit nu aan dag 16 zonder shampoo en/of conditioner en ik heb maar drie woorden voor de toestand van mijn haar op dit moment: O mijn god. Het ziet er niet uit. Het valt niet. Het is dun en futloos. Toch denk ik nog niet aan opgeven. Het zou namelijk e-norm handig zijn mocht ik tijdens de Camino mijn haar NIET moeten wassen. Zoals het er nu uitziet gaat dit plan gewoon echt niet lukken, maar ik geef zeker nog niet op en ik houd al mijn lezers (dat zijn er op dit moment 0) op de hoogte. Of niet, niemand die het ziet. Haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *